top of page

''Bambu'' Endüstri 4.0'a Katkı Sağlayacak


BAMBU, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi-DETTO ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi-DEPARK tarafından teknoloji tabanlı iş fikirlerinin piyasaya çıkmasına katkıda bulunmak üzere çalışan bir kuluçka merkezidir.

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Adnan Kasman, girişimcilik ön kuluçka merkezi Bambu'nun, Türkiye'nin küresel rekabette öne geçmesini sağlayacak Endüstri 4.0'ı yakalamasına katkı sağlayacağını söyledi.

Kurduğu teknoloji merkezleriyle Türkiye'de girişimcilik ekosistemine katkıda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi, girişimci fikirlerin ticarileştirmesi ve yeni teknolojilerin üretilmesi amacıyla geliştirilen ve 'Bambu' adı verilen Hızlandırıcı ve Ön Kuluçka Merkezini hizmete açtı.

Bambu, girişimcilerin ihtiyaçlarının tespitine dair yürütülen saha çalışmaları sonucunda belirlenen eğitimleri, yoğun mentorluk, temel kanvas becerileri ve tamamlayıcı iş geliştirme eğitimleri ile uygulamaya en uygun tekniklerle aktarılan bir programdır. Girişimci fikirlerini ticarileştirmeyi hedefleyen ve 12 hafta sürecek olan program, 50 farklı fikre ev sahipliği yapacak.

"ENDÜSTRİ 4.0'I KAÇIRMAMALIYIZ"

Türkiye'nin nesnelerin interneti ve üretim süreçlerinde birbirini yönetmesi olarak tanımlanan Endüstri 4.0'ı yakalaması gerektiğini vurgulayan Rektör Adnan Kasman, "Küresel rekabette önde olmak istiyorsak Endüstri 4.0'ı kaçırmamalıyız. Bu noktada kendi teknolojilerimizi geliştirmeli ve bu yolda adımlar atmalıyız. Nitelikli girişimci ekosisteminin yaratılarak hızlı ve aktif şekilde geliştirilmesi başarının anahtarıdır. Üniversitemiz, üzerine düşen görevi yerine getirerek, ekonomiye dinamizm kazandıran, yeni fikirlerin ortaya çıkmasını ve yatırımcılarla buluşmasını sağlayan her girişime destek vermeyi sürdürecektir. Bambu'nun yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayarak, ülkemizin gelişimine katkı koyacağına inanıyorum" diye konuştu.

Bambu Destekleri

Hızlandırma Programı

Mentorluk

İş ve teknik destek ağı

Stratejik plan geliştirme desteği

Ürün geliştirme desteğine erişim

Pazarlama ve satış planı desteğine erişim

Finans ve fonlama kaynaklarına erişim

Koçluk/Eğitim/Sosyal ağlara erişim

Bambu İmkanları

Ortak çalışma alanları

Düşük maliyetli ofis alanı

Konferans ve toplantı salonları (rezervasyon gerektirir)

Güvenlikli bir çalışma ortamına 24 saat erişim

Rezervasyonsuz park alanı (uygun olması halinde)

İnternet erişimi

Fotokopi ve printer cihazları


bottom of page