top of page

Girişimcilerin Ufkunu Açan TED Konuşmaları

1. Seth Godin, Dilimlenmiş Ekmek

Çok fazla seçeneğin ve bunun yanında çok az zamanın olduğu bir dünyada, bariz tercihimiz sadece sıradan olan şeyleri görmezden gelmektir. Pazarlama gurusu Seth Godin söz konusu dikkatimizi çekmek olduğunda, neden kötü ya da tuhaf fikirlerin sıkıcı olanlardan daha başarılı olduğunu açıklıyor.

2. 100 gün reddedilerek ne öğrendim

Jia Jiang birçoğumuzun korktuğu bir alanda cesurca serüvene atılıyor: reddedilme. 100 gün boyunca reddedilme arayarak - bir yabancıdan 100$ istemekten, bir restoranda "burger doldurma" talep etmeye kadar - Jiang reddedilmenin neden olduğu bu acı ve utanca karşı kendisini hissizleştirmiş ve bu süreçte istediğinizi dile getirmenin, çıkmaz olduğunu düşündüğünüz zamanlarda size yeni fırsatlar sunabildiğini keşfetmiş.

3. Genç bir girişimci, karikatürist, tasarımcı, aktivist ile tanışın

Maya Penn, ilk işini 8 yaşındayken kurdu ve hem müşterilerine, hem de dünyaya karşı derinden sorumluluk duyuyor. Hikâyesini, biraz animasyon, biraz tasarım ve biraz da bulaşıcı enerjisini bu sevimli konuşmasında paylaşıyor.

4. İnşa ettiğimiz ve kazdığımız gelecek

Elon Musk, yeni projesi olan LA'in altına tüneller kazmayı, Tesla ve SpaceX'ten son haberleri ve Mars'ta bir gelecek kurmasının ardındaki motivasyonu, TED'in Baş Küratörü Chris Anderson ile sohbeti esnasında tartışıyor.

5. Richard St. John’dan başarının 8 sırrı

İnsanlar neden başarır? Akıllı olduklarından mı? Yoksa sadece şans mı? Hiçbiri. Analizci Richard St. John, senelerce başarının gerçek sırları üzerine yaptığı röportajları bu 3-dakikalık kaçırılmaması gereken slayt gösterisine sıkıştırıyor.

6. Cameron Herold: Çocukları girişimci olmak üzere eğitelim!

Okulda sıkıntıdan patlıyor, derslerini geçemiyor, arkadaşlarıyla kavga edip duruyor: Bu çocuktan girişimci olur, diyor Cameron Herald. TEDxEdmonton'da, -çocuk ya da yetişkin olsun - geleceğin girişimcilerinin doğması için ebeveynlik ve eğitimin gerekli olduğunu söylüyor.

7. Richard Branson’un 30,000 feetteki hayatı

Richard Branson, TED'den Chris Anderson'a kariyerindeki iniş çıkışlardan, multimilyarlık başarılarından, bir çok kez ölüme yaklaştığı deneyimlerden bahsediyor ve bazı çok şaşırtıcı motivasyonlarını anlatıyor.

9. 2000 ölüm ilanından öğrendiklerim

Lux Narayan, gününe omlet ile, "Bugün kim öldü?" ve "Neden öldü?" sorularıyla başlıyor. Narayan, 2000 New York Times ölüm ilanını 20 aylık bir süre boyunca analiz ederek, başarının bir ömür boyu sürdüğünü sadece birkaç kelimeyle anlattı. Burada, ölümsüzleştirilmiş olan insanların yaşanmış bir hayat hakkında bize öğreteceklerini paylaşıyor.

10. Alexis Ohanian: Sosyal medyada sıçratma nasıl yapılır

Eğlenceli, hızlı 4 dakikalık konuşmada Reddit'in kurucularından Alexis Ohanian, kambur balinanın Web starlığına yükselen gerçek masalını anlatıyor. Bay Su Sıçratan Pantolon, Facebook çağındaki pazarlamacılar ve alt kültür yaratıcılar için adayın nasıl kazanacağı dersini veriyor.

11. Rory Sutherland : Reklamcıdan hayat dersleri

Reklamcılık; ürünün kendisinden ziyade, ürüne değer ekleyerek algımızı değiştirir. Rory Sutherland algılanan değerdeki değişikliğin en az gerçek olarak adlandırdığımız değer kadar tatmin edici olabileceğini iddia ediyor ve de bu çıkarımı hayata nasIl baktığımıza dair oldukça ilginç sonuçlara sahip.

bottom of page